Perfektní espresso nyní v Hodoníně

Káva, kterou v naší kavárně pijete, je třešničkou na dortu z farmy DATERRA s bodovým ohodnocením 87,8 bodů. Je to ukázka dokonale perfektního espressa.

Překrásná, komplexní káva s unikátní marcipánovou sladkostí doprovázena chutí vanilky a karamelu. Plné tělo, ovšem s pocitem vláčné, sametové krémovitosti, a přesto čiré čerstvosti v podobě střední acidity. Dokonalé komplexní espresso, kterému nechybí vůbec nic.

Jde o velmi podobnou, až zcela identickou espresso směs, kterou vytvořil GEORGE HOWELL (North Italian Roast), kterou použil TROELS POULSEN v roce 2005 v WORLD´S BARISTA CHAMPION, jenž vyhrál první místo!

 

Unikátní a dokonalé espresso

  • Vůně: citrusová
  • Chuť: oříšky, sušené ovoce
  • Sladkost: elegantní
  • Acidita: jemná s nádechem citrusů a cukru
  • Tělo: zcela sametové
  • Dochuť: sladká, karamelová s medovým koncem

 

DATERRA

Vrcholná kvalita kávy, maximální zázemí špičkové technologie, vývoj, výzkum, pozornost k životnímu prostředí, sociální cítění v celé historii farmy Daterra z ní dělá jednoho z nejlepších, nejúspěšnějších a hlavně nejznámějších producentů kávy na světě. Daterra usiluje o zlepšení kvality života zaměstnanců, práce bez dětí je zde samozřejmostí, rozděluje se o profit, má vlastní zdravotní systém, dopravu pro zaměstnance nebo denní péče o děti zaměstnanců je jen příklad, jak Daterra převádí do praxe svoji filozofii. Káva Daterra je vždy volbou mistrů baristů na světových soutěžích.

Tato káva je známa mezi gurmánskými pražiči a často je jejich volbou. Zde v kávě DATERRA se nesetkáváme s klasickou chutí Brazílie, zde máme nadstandardní kávu zcela jiné dimenze!

Káva Daterra má mnoho certifikací. Například: Rain-Forest Alliance, Utz Kapeh, ISO 14001

 

Kde se pěstuje káva z naší kavárny 

Plantáže se nacházejí v regionu Cerrado (stát Minas Gerais), a v regionu Mogiana (stát Sao Paulo). Daterra plantáže se nachází v průměrné nadmořské výšce 1.150 m se stabilní teplotu 25° C, která představuje dokonalé prostředí pro pěstování kávy Arabica. Kromě toho, období sucha během sklizně činí tento region unikátní pro nejlepší kávy Arabica.
Kávové plantáže se nachází v různých oblastech, jsou rozděleny do 215 mini-farem a dále se člení do 2.816 bloků s názvem "Quadras", z nichž každá je osázena konkrétní kávovou odrůdou. Tento systém zajišťuje přesné monitorování plantáže a neustálé sledování jednotlivých quadras (historií srážek, pěstování, postupy a produktivitu, chuť a jiné).

 

Arabica

Káva Arabica má více jak 120 aromatických olejů a kolem 300 chemických prvků, které z ní dělají po právu krále kávy. Navíc ve spoluprácí s IAC (Agronomic Institute of Campinas) a Illycafé, Daterra provedla podrobný výzkum kávových odrůd a vybrala kávové odrůdy plodící kávové zrna s dokonalou chutí: Typica, Bourbon, Caturra, Mundo Novo, Red and Yellow Icatu , Red and Yellow Catuaí.

 

Dovoz kávy do pražírny 

Káva Daterra již není exportována v jutových pytlích, ale v PENTA krabicovém systému, kdy je káva vakuově balena ve foliovaných sáčcích. Tento systém je mezinárodně patentován a byl dokonce použit pro export vítězných káv v Brazil Cup of Excellence 2006 a 2008.

 

Získaná ocenění 

  • Finalista Cup of Excellence 2001
  • Nejlepší káva z Brazílie ´´Quality by Rainforest Alliance´´ 2005 a 2008
  • Káva Daterra použita v espresso směsi na World Barista Champion baristou Troelsem Poulsenem v 2005
  • Káva Daterra použita v espresso směsi na World Barista Champion baristou Klausem Thomsenem v 2006
  • Modelová farma IllyCafè v 2008
  • 4 ze 6 finalistů na WBC použilo Daterra kávu v espresso směsi v roce 2008 COPENHAGEN